Het online ijzeren gordijn

De arrogantie van macht kost mensenlevens.

Het is dinsdag 4 maart, de lucht is blauw en ik kijk om me heen en neem een bak koffie. De hond ligt achter de stoel te genieten van het vroege zonnetje, dus niets aan het handje zou je denken! Nou, nee dus. Twee weken geleden ben ik door mijn rug heen gegaan en moet daar heel goed rekening mee houden. Het is een combinatie van teveel hebben gedaan en stress. Ik probeer toch veel te bewegen maar soms is de energie gewoon op.

Sommige mensen kunnen je soms behoorlijk voor aap laten staan.

Teveel gedaan hebben kan ik mee leren leven maar het hebben van geestelijke stress is killing. Ik kan er gewoon niet meer tegen als mensen dingen beloven en ze dan vervolgens fout of niet uitvoeren. We maken toch afspraken… !! Waarom moet ik daar dan altijd zelf weer achteraan gaan. Het kost mij altijd weer tijd dus geld…..!

Wat is nou het geval: Emma onze dochter is hartpatiënt maar heeft bloedarmoede en een iets lekkende hartklep. Daardoor zit ze nu al 3 maanden aan de ijzer tabletten naast haar reguliere medicatie. Er is een telefonische afspraak gemaakt bij de endocrinoloog in het VUMC, wij wachten op het telefoontje maar na een heledag gewacht te hebben geen bericht! Ik bel met het Vumc maar krijg de klantenservice aan de telefoon, ze verbind mij door, het is dan iets voor half vijf. Ik krijg het irritante bandje met een keuze menu… na een paar minuten en diverse knopjes verder… krijg ik de mededeling dat de poli maar tot 16.00 uur bereikbaar is. Ik weer opnieuw bellen met de klantenservice en leg het verhaal uit! Oh sorry mevrouw Koning tja die sluiten op 16.00 uur maar ik ga voor u informeren hoe of wat… na een paar minuten belt ze terug en zegt dat ik morgen tussen 8.30 en 16.00 maar weer moet bellen. Gefrustreerd maar oke bel ik de volgende dag weer op! Ik had zelf een afspraak tot 11.30 lopen maar bel daarna met goede moed de poli van Vumc op. Na het keuze menu krijg ik godverdorie weer een bandje en nu met de mededeling dat ze tot 12.00 poli hebben op dinsdag… Ja nee he!! Het is pas 11.35…. Niet weer… ik weer bellen met de klantenservice ..dit weer uitgelegd en wat denk je… verbinden ze me tot 3 x door met het zelfde K..Bandje! Ik weer bellen met het nummer.. er volgt een keuze menu… goh… het zal niet… op de vraag is het spoed heb ik ja gedrukt.. en ja bingo.. ik mijn verhaal vertellen en de dame ontplofte bijna.. dit is toch geen spoed zei ze pissig! Nou .. ik heb op dit knopje gedrukt omdat ik het helemaal zat was!!! Ze zegt dat ze later op de dag terug belt maar ik last me potverdorie toch niet aan de kant schuiven!!

Never Never Give in

Ik geef niet op en bel weer met de klantenservice en zeg nu dat een klacht wil indienen. De vrouw van de klantenservice geeft me gelijk en belt met een klachten functionaris die wel bevoegd is om mee te kijken in de geplande afspraken. Hij zet me even in de wacht na een zeer gefrustreerd verhaal te hebben aangehoord komt hij even later met het verhaal dat er inderdaad een bel afspraak stond op die datum en dat hij ervoor ging zorgen dat ik zo spoedig mogelijk werd terug gebeld. Ik ben dus bijna een anderhalve dag bezig geweest voor iets heel simpels… wat mij ontzettend veel stress en verkeerde energie heeft opgelevert. Zo werkt het in de zorg dus – de arrogantie van de macht is tijd stelen van patiënten/ burgers. Na 10 minuten werd ik teruggebeld door de juiste arts met de uitslag en voortgang van Emma.

Gelukkig regel ik deze dingen voor haar maar als zij dit allemaal zelf zou moeten doen had ze niet gestaan waar ze tot nu toe is gekomen.!! Burgers hebben het niet makkelijk in deze tijd. Het is veel experimenteren met zelfzorg met vol en vasthouden door eigenwijsheid!

2 gedachten over “Het online ijzeren gordijn

  1. Pfffffff Sylvia je moet wel mondig zijn om iets gewoons voor elkaar te krijgen. Soms lijkt dat vechten zinloos maar als je dan iemand aan de lijn krijgt die wel zijn of haar verantwoording neemt, wordt je gewoon weer blij en denkt YES ze bestaan nog!

    Ik zal je mijn verhaallijn in kort vertellen en heeft niets maar dan ook niets met zorg te maken. Maar gewoon een koe/ vries combinatie bestellen.3 weken later en 2 verkeerde en 1 die weg was en €9 bijbetalen en dan weer €4 terug krijgen en dan horen dat bedrag niet compleet is. 3 x de oude uit en weer in ruimen. Heb ik zo een mooie koelkast met vriesgedeelte dat ik heb er een ritueel van gemaakt om mijn half broodje een ere plaatsje gegeven.

    Voor ons geen cool blue met een glimlach meer. Maar gewoon de winkel op de hoek en ook daar kan het fout gaan.

    Maar sterkte met Emma en jij met je rug 😍😍

    Like

Reacties zijn gesloten.