Gun jezelf Inzicht & Inspiratie. Unlock the 007 in you!

Er komt een X een omslag! Je trots is ook je tegenstander!

In de loop van mijn leven heb ik een aantal bijzondere mensen ontmoet. Onder andere een groep mensen die elke dag hetzelfde doen. Daar heb ik echt respect voor…maar het zou mij ontzettend benauwen…om zo elke dag te willen leven. Persoonlijk denk ik dat het ze houvast biedt door het bekende….maar van binnen is het waarschijnlijk een soort eenzaamheid door angst voor het onbekende.

But: Sometimes you need to let go and see what happens!

Morgen begin ik!

Mensen zeggen vaak tegen elkaar… dat beloof ik of morgen begin ik….maar morgen bestaat niet en wat heeft belooft voor zin al je belofte toch niet na komt…..!Morgen en Beloven is een maar een gedachtegoed..als je iets wil… doe het dan meteen of hou je aan je afspraken. Doe iets! Misschien ben je er morgen wel niet meer….! Morgen zorgt voor luiheid om niet te hoeven veranderen. Maar als je nooit over een angst heen komt blijft het altijd bij dromen en loze beloften. Als je wel besluit om meteen te veranderen begin dan meteen……de kunst van beweging is een “gedachte vasthouden” door elke dag bijvoorbeeld een ketting om te hangen met de tekst: Doe iets! Dit zorgt ervoor dat je positief gaat veranderen en je oude patronen en gewoontes gaat omzetten in een focus, meer creativiteit en meer out of the box durven denken. Het rode bloed moet je nou eenmaal goed maar gezond laten stromen. Het is maar hoe je kijkt! 

FullSizeRender 2

Alles draait om prikkels & beleving! Het is maar hoe je kijkt!

Elke keer als je iets doet herinnert de ketting je aan je eigen geweten. Zo ben ik zelf o.a binnen 6 maanden 12 kilo afgevallen.  Ik heb de schijf van vijf in mijn hoofd geprent en daar heb ik me ook aangehouden. Elke keer als iemand me voor iets lekkers wilde porren keek ik naar de ketting die zei: Doe Iets! Sil…..En dat was gewoon zorgen dat ik me aan mijn eigen afspraak hield en dat was Nee zeggen.  Simpel eigenlijk hè…maar het werkt echt!  Het is maar hoe je kijkt! Morgen zorgt voor uitstelmorgen, als het maar niet nu is! Veel problemen komen tot stand door uitstel gedrag. Overheden en instanties nemen de tijd nemen voor gewoon aan terwijl jouw tijd heel schaars is en kostbaar is! Druk is dan altijd het antwoordt…dit is echt bullshit. Als je vandaag 2 miljoen kunt ophalen stel je dit toch ook niet uit tot volgende week?  Dus als je iets voor elkaar wil krijgen pas gewoon je Guerrilla Marketing Strategie toe! Het is het nieuwe geld verdienen! 


Onafhankelijkheid is volgens mij de belangrijkste competentie in het leven. Staan voor je eigen opvattingen, principes en doelen, ook voor mensen met meer macht of invloed. De afgelopen maanden heb  ik daardoor dan ook een hoop bereikt. Ik heb nog nooit zoveel mensen vanuit de gemeente Gemeente Edam Volendam in mijn kantoor aan huis gehad om ze met bepaalde zaken te confronteren bijvoorbeeld over Ondernemerschap, Participatiewet WMO SVB. Wat belangrijk is dat je altijd je eigen feiten en bewijslast op papier kunt aantonen, je mening geeft ook als die afwijkt van de gangbare mening. Proactief bezig zijn brengt je namelijk altijd verder naar je doel. De competentie onafhankelijkheid is de meeste moeilijke competentie die je kunt ontwikkelen en persoonlijk ben dan ook super trots dat ik hem door jarenlang lijden heb kunnen behouden.


Wanneer ik aan mensen vraag: Hoe onafhankelijk ben jij? Dan weten ze daar vaak geen antwoordt op te geven en gaan ze meteen over een ander onderwerp. Rijkdom is namelijk niet hoeveel geld je hebt maar hoe onafhankelijk je bent in je bewuste hedendaagse leven. Rijkdom zit namelijk in de veelzijdig heid van leven. Lijden is groeien.  

Onafhankelijkheid versterkt je namelijk je eigenwaarde en als je niet zegt wat je denkt blijf dit je achtervolgen. Beter open en eerlijk dan gesloten en oneerlijk. Laat zien wie je werkelijk bent dan weten mensen wat ze aan je hebben. Het geeft duidelijkheid aan iedereen en meer genoegdoening voor jezelf. Deze manier van coaching is voor mij geen vak maar een natuurlijke kracht. Laatst noemde mij iemand een inspirerende goeroe….maar dat ben ik echt niet hoor. Ik kom op voor mensen die denken dat ze dit niet kunnen ontwikkelen…maar alles is te leren…je moet alleen weten hoe je dit doet. Het zijn prikkels die je kunt ontwikkelen. Wie niet sterk is als (Rico Verhoeven) moet slim zijn. Alles wat ik de afgelopen 50 jaar heb bereikt, heb ik geleerd in het Dagelijks Leven. Niets is waar totdat jij vindt dat dit ook is. 

Bedrijven en banken moeten dan ook meer headhunters inzetten om te kijken wat mensen op eigen kracht hebben bereikt. Ik heb dan ook geen idee waarom er geen werkgevers en uitzendbureaus in Nederland vacatures plaatsen waar ze mensen zoeken met de competentie: ONAFHANKELIJKHEID! Nee wat vragen ze je overal welk HBO opleiding heb je gedaan…. en schrijf dan je motivatie op waarom je op kiest voor deze baan? Je moet mensen zien…je moet mensen ruiken….je moet ze observeren..je moet kennis maken met deze mensen ..persoonlijk in de ogen kunnen kijken in plaats van allerlei onnodige geld verslindende procedures er op na te houden. Mensen worden aan het lijntje gehouden en zo werk je persoonlijke armoede in de hand.

Werknemer zoekt Werkgever

Ik zou het zo gaaf vinden om een nieuw programma bij Omroep MAX te introduceren Werknemer zoekt Werkgever. Dan draaien we de rollen eens om en koppelen we daar meteen HetWerkt.Online een interactief uitzendbureau aanvast. Eerlijk – Duurzaam – Maatschappelijk – Betrokken.