“Het is maar wat je er in ziet”!

 

Het is maar hoe je kijkt. Het is maar wat je droomt.

Luisterend naar het prachtige nummer MOOI van Marco Borsato, realiseer ik me “hoe mooi het leven ook kan zijn”. Zittend aan de keukentafel met een roodborstje op de leiboom, ben ik me aan het voorbereiden voor mijn tweede Aquarel les. Ik volg sinds kort deze cursus bij het  Cultuurhuis Wherelant met lieve vriendin Mirjam Bakker en een leuke groep enthousiaste mensen. Onze docent is Ingrid Pasmans. Cultuurhuis Wherelant is een centrum voor kunst & cultuur in Purmerend. Ook voor een leuk bedrijfsuitje kun je hier prima terecht.

DROMEN

12592713_1245251845488593_2602872366240979288_n.jpg
Nieuwe techniek uitlegt door Ingrid Pasmans.
Schermafbeelding 2016-02-02 om 13.29.17.png
Super leuke groep mensen

“Het is maar wat je er in ziet”

We leven tegenwoordig in maatschappij waar je eigenlijk alleen maar beoordeeld wordt op een hoog IQ, je scholing en wordt je intelligentie nog eens onderstreept met een bepaalde opleiding. Ik heb persoonlijk waarschijnlijk nooit in dit systeem gepast en moet het doen met een hoog EQ. Vroeger op school zei de leraar tegen mijn ouders dat er niet zo veel van mij terecht zou komen omdat ik altijd aan het dagdromen was. Ik vond werken en doorgroeien in een bedrijf nou eenmaal gewoon veel leuker. Toen ik laatst een oud leraar tegen kwam die aan het wandelen was zei hij: woon jij hier? Ja, antwoordde ik….het is dus allemaal best nog wel goed gekomen met deze droomvogel zei ik lachend. Ik realiseer me des te meer dat door het ontwikkelen van mijn eigen creativiteit, dit mijn kracht en mijn redding is geworden. Het feit dat ik geen opleiding heb, is ook een kracht. Het is maar wat je in mij ziet!

 

Wanneer ik aan de toekomst denk weet ik nog niet wat deze mij zal gaan brengen en laat ik dit ook nog even rusten. Ik leef in het heden en verzet mijn gedachten door het maken van dingen die ik leuk vind om te doen. Ik denk dat mensen die geen opleiding hebben genoten heel oplossingsgericht zijn en niet in een afgebakende structuur willen en kunnen vastzitten. Soms kan ik me wel eens ongemakkelijk voelen wanneer mensen naar mijn opleiding vragen en ik ze moet vertellen dat ik die niet heb. Ik heb een mavo diploma!! Op linkedIn staat tegenwoordig bij education: “ SCHOOL OF LIFE”. Inmiddels kan ik er om lachen maar vroeger vond ik dit echt verschrikkelijk. Het nou eenmaal zo en dit hoort volgens mij ook met mijn doel   Dingen Loslaten….Het is maar hoe je het leven ziet! Het weer openen van mijn hart biedt weer kansen voor de toekomst…Toch??

IMG_1346.JPG
Eerste resultaat eerste project| “Het is maar wat je er in ziet”!

Ik hoop dat je dit blog weer leuk hebt gevonden en tot gauw,

With Love Silvia

 

Geplaatst door

Ik ben Levenskunstenaar & Straatfotograaf en geboeid door hart en longen. Tevens bekend met Autisme. De onderwerpen van mijn fotoseries gaan over de mens en zijn omgeving. Creativiteit komt bij uitstek voor in het dagelijkse leven. Zonder creativiteit zouden we ons nooit door kunnen ontwikkelen. In de kunst en cultuur wereld sluiten veel kunstenaars niet meer aan op de samenleving met haar conventies, vaste gedragingen en instituten. Als levenskunstenaar kan ik mijn gewaardeerde vrijheid omzetten in fotografie. Vrijheid wordt op deze manier niet alleen lichamelijk, maar ook geestlijk ervaren, met als tastbaar resultaat creatieve kunst. Zonder creativiteit kan ik als sociaal democraat niet leven omdat dit voor mijn een natuurlijke weg is van wens naar werkelijkheid. Het kan gaan om een nieuw idee te ontwikkelen en/of om bedrijven en organisaties naar een hoger niveau te tillen. Copyright She is online Lifestyle Guide.com

Een reactie op ““Het is maar wat je er in ziet”!

Reacties zijn gesloten.