Uitwaaien op Texel

Texel collage groeten uit

Collage – Groeten uit Texel


Uitwaaien op Texel

Een lieve vriendin nodigde ons gezin vorige week uit om lekker een paar dagen in haar huis op Texel te verblijven. Kunnen jullie even lekker uitwaaien en kun je prachtige foto’s maken zei ze. Ik ben uiteindelijk alleen met Laura gegaan. Emma ging een weekje naar haar geliefde Hoeve La Marotte in IJhorst en Wim moest verstek laten gaan omdat de B&B volgeboekt was. Gelukkig kon hij toch nog een gaatje vinden om voor een aantal uren de overtocht naar dit mooie eiland te maken.

Texel is bij uitstek een plek voor het creëren van een balansbeheersing gevoel van lichaam en geest. Het plukken van de momenten je stormachtige binnenwereld te kalmeren. Kijken of je bij elk mooi moment kan proberen of je op het ritme van de ademhaling kan concentreren om weer in jouw begrensde kracht te komen. De snelle maatschappij fluistert je vooral in dat je moet presteren maar hier kun je je even laten gaan en gewoon genieten van een  prachtige eiland in een geweldig huis waar rust en warmte heerst.

 

Place To Be

We hebben genoten in National Park DUINEN VAN TEXEL.Een afwisselend landschap met duinvalleien, bossen, heidevelden en de unieke kwelders. De natuur inspireert mij enorm en we hebben lepelaars gespot in de mok baai, de roofdieren gezien bij Ecomare, de kilometerslange bloemrijke bermen waar de klaproos mijn favoriet blijft en de geiten verlegen zaten om een knuffel van Laura. Ook tijdens het schelpen zoeken op het strand genoten we van de watersporters die hun kunsten vertonen terwijl wij leuke schelpenschilderijtjes aan het maken waren. Op culinair gebied is restaurant Jef een aanrader. Dit restaurant gelegen aan de Herenstraat in Den Hoorn trekt veel liefhebbers van bijzonder eten in combinatie met een goed glas wijn naar dit unieke eiland. Kortom Texel is de Place To Be voor een heerlijke uitwaai trip van zon, zee, strand, natuur en eten & drinken maar vooral mindsetting.

 

Kustpark Texel

Kustpark Texel

 

Collage Texel

Collage van onze eiland Tour op Texel


Silvia KoningLaura Koning

Laura Silvia Wim

Prachtige dieren op Texel

Prachtige dieren op Texel

Noordkaap

NoordkaapBij Jef

Restaurant Bij Jef in Den Hoorn

DSC03042

Deze week was met geen pen te beschrijven, dan maar met een veer.

 

De fotocamera Sony Cybershot was onze grootste vriend en hebben hiermee zoveel mogelijk mooie momenten vastgelegd van onze roadtrip naar Texel. Vijf dagen lang geen telefoon, geen prikkels en doen wat ik wil en heb ik me bevoorrecht gevoeld om hier te mogen zijn met samen met Laura en Wim. Bij thuiskomst liggen er de meest prachtige kaarten, bloemen en cadeautjes waar geweldige teksten erop en de iphone van mensen die we inspireren

FullSizeRender 2

Prachtige kaart

Mijn persoonlijke Highlights op Texel:

Noordkaap 

Paal 17 

Paal 19

Ecomare

Pelikanen spotplaats

Kustpark Texel

National Park De duinen van Texel

Bij Jef

Vijftien

 

With Love Silvia

Een gedachte over “Uitwaaien op Texel

Reacties zijn gesloten.