Wist je dat – Elke man ooit een meisje is geweest?

Vandaag zit ik opgesloten op mijn eigen zolderkamer want er wordt namelijk hard gewerkt aan het pimpen/ schilderen van de showroom/ kantoorruimte van She is online.nl door Schildersbedrijf Kwadijk en mag ik zo weinig mogelijk naar beneden..want mijn longen kunnen de stof en de verflucht niet verdragen…!

 

 

In een van mijn vorige blogs schreef ik over mijn leuke bezoek bij Proudmom en binnenkort zal er een interview plaats gaan vinden als ‘Inspirator van de maand” juni, die online verschijnt in de Proudmom Monday Community….en ben ik me vandaag gaan verdiepen hoe het toch komt waarom veel vrouwen een stuk minder verdienen dan mannen en waarom vrouwen zich vaak onzeker voelen ten opzichte van mannen terwijl ik al jaren weet dat “elke man ooit een vrouw is geweest…! Dus “waarom” is mijn vraag?

Om te beginnen weten de meeste mannen niet dat “hij ooit een vrouw is geweest in premature fase”!! Vanaf het moment van de bevruchting is het geslacht van het kind bepaald. Door de versmelting van de kernen van de zaadcel en de eicel wordt het geslacht van het kind bepaald. De geslachtschromosomen van een vrouw zijn XX en die van een man XY. De man bepaald uiteindelijk het geslacht. De eicel heeft dus altijd de X chromosoom. De Zaadcel heeft een X of een Y chromosoom en dat zorgt ervoor of het een jongen of een meisje wordt. Omdat Emma, mijn jongste dochter een X chromosoom mist en dat nogal wat consequenties heeft voor haar en haar lichaam ben ik als proudmom steeds meer te weten gekomen over de genetische wereld. Met het bovenstaande feit, stel ik mijzelf vaak de vraag: waarom veel vrouwen nog steeds ondergeschikt zijn aan mannen….en als ik op google er iets over op zoek kom ik eigenlijk altijd op hetzelfde uit… !!!

Omdat ik als Stylist ontzettend veel leer van vrouwen begrijp ik niet waarom mannen nog steeds hoger op de economische ladder staan dan vrouwen en waarom veel vrouwen niet zien wat juist hun kracht is en zich daardoor te vaak op de achtergrond plaatsen. Ik vind het jammer dat vrouwen altijd harder moeten knokken om hun doelen te bereiken. Als proudwoman, personal stlylist & creatief brein achter She is online.nl ontdek ik bij veel vrouwen juist wel hun specialiteit en help en begeleid ze om ook een POWERVROUW te worden door de juiste kleding. Ook vind ik het heel belangrijk dat mannen eens de tijd nemen om het persoonlijke boek van hun eigen vrouw te leren lezen…vaak hebben ze geen idee wat ze eigenlijk allemaal doet…of heeft gedaan. En dan kom je tot de conclusie dat we allemaal het zelfde waard zijn en verdienen..maar dat het vaak toch een machtsverhouding blijkt te zijn…! Vraag eens aan je partner wat hij of zij nou echt leuk vind en juist niet en ga de dialoog eens aan… Er zullen voor beiden meer deuren opengaan die leuker zijn dan de gang waarin je zat…

Ik hou jullie op de hoogte over de nieuwste ontwikkelingen…

Liefs Silvia