Het Kafka Proces

Ik, Silvia Koning ga jurisprudentie schrijven, de Nederlandse Staat, is het een staat van list en bedrog op grond art 1 mensenrechten schennis en artikel 7 participatie wetgeving?

Straatfotografie Ibiza Happiness

Jarenlang ben ik gedwarsboomd bij de hulpvraag naar beschut werk en is het zorg orgaan zoals gemeenten, verzekeraars en belastingdienst de zorgplicht niet nagekomen.

Als ik schade lijdt ten gevolge van een besluit van een bestuursorgaan kan ik toch een procedure starten?

Er blijkt een onrechtmatige daad gepleegd. Een onrechtmatige daad is een generiek rechtsfeit uit het Nederlandse burgerlijk recht. De vraag naar recht eist gevoel van plicht – citaat Aleta Jacobs. Het werd een fascinatie voor gelijkwaardigheid. IederIN betekent IederIN

Eric .. mijn held

Zoals velen van jullie weten ben ik gaan schilderen sinds ik in 2010 noodgedwongen moest stoppen met De Kleedkamer in Purmerend door mijn longziekte Sarcoidose. Gestrand door man made fibers en hartfalen, geen zicht op werk en pas 54 jaar. Ik voelde uit mijn toekomst uit mijn handen glippen. ,,Ik heb heel veel pech gehad, en niet gelijke kansen en een gelijke Behandelingswetgeving gekregen die ik nodig had en die ik aan kan.

Ik moest mijn leven dus compleet gaan omgooien en weer balans krijgen in mijn leven. Ander werk zoeken zou toch niet zo moeilijk zijn dacht ik….maar helaas liep dit anders. De wetgeving in Nederland is op zich goed geregeld maar als vooroordelen het nieuwe beoordelen wordt zonder feitenkennis en er tevens gediscrimineerd is op grond van leeftijd, beroep en geslacht blijkt rechtsbescherming in Nederland dan ook een grote illusie. De wijze waarop de Overheid na 1998 in de greep raakte van marktwerking door machtsmisbruik en tegenwerking door bewust hiaten te creëren is in strijd met de grondwet artikel 1. Discriminatie is het anders behandelen, achterstellen of uitsluiten van mensen op basis van (persoonlijke) kenmerken.

Er worden elke keer weer nieuwe wetswijziging ingevoerd en wordt er gefuseerd, nieuwe hokjes waar individuele gevallen geen aansluiting krijgen en/of terecht kunnen. Omdat zaken niet getoetst worden aan de grondwet art1. En deze hokjes zijn op bureacratische wijze ingericht, en op titel vastgelegd en als je dus een apart geval bent zoals ik , ben je dus aan de “goden” overgeleverd.

Een bekende kafka uitspraak: De boeien van de gekwelde mensheid zijn vervaardigd uit de papieren der kanselarijen. De eeuwigheid duurt lang, vooral naar `t einde toe. De logica is weliswaar onwrikbaar, maar tegen een mens die wil leven kan zij niet op. De ouderdom is de toekomst van de jeugd, die ze vroeg of laat moet bereiken.

Held van Beroep – op bezoek Raad van bestuur My Own Research lokatie AMC

Na jaren van elke dag lobbyen (2010 tm oktober 2021) liep ik steeds vaker en meer vast en kwam ik als het ware onder curatele van de Staat der Nederlanden en Bond van Verzekeraars te staan. En dan nog maar niet te praten over gemeenten en de belastingdienst. Ik raakte verlamd door tegenwerking en machtsmisbruik door Marktwerking, Differentiatie en Disruptie na afschaffing van de AAW wet in 1998. Niemand nam hun verantwoordelijkheid dus zorgplicht serieus!

Art for Change in Return

Hoe een simpele Hulpvraag zoveel teweeg kon brengen

Ik wilde gewoon voor een paar dagen beschut werk zodat ik mijn pensioengat van 7 jaar kon aanvullen…want handelaar in confectie en 100 % zelfstandig ondernemer kon ik niet meer zijn.. ook gezien het feit dat er sinds 2019 Non Compactie Cardiomyopathie oftewel hartfalen is geconstateerd. Teveel druk en stress hebben mijn draagkracht door de jaren heen ernstig beschadigd.

Iets doen in plaats van niks doen

Ik leerde mijzelf dus alles zelf aan. Ik bleef zoeken naar rechtvaardigheid op grond van gelijkwaardigheid en zocht ik ondertussen ( bewust of onbewust ) naar een soort van davinci code.. want Zij die weinig denken, vergissen zich heel veel..leerde ik van een wijsman…Leonardo Da Vinci en bezocht dan ook niet voor niets in het najaar van 2018 het Uffizi Gallery in Florence.

StreetArt in Florence Davinci

Ik wilde meer weten over het renaissance tijdperk , want Hij ( zij) die het kwaad niet straft, laat toe dat het geschiedt. En dat is nu voor mij mijn missie…ik laat dit niet toe en laat mij niet gebruiken als een melkkoe en/of gevangene. Ik heb net zoveel rechten als plichten als iedere Nederlander.

Dr Rossi leerde mij jaar in jaar uit alle ins en outs van de psyche en het maakbare brein.

Ik moest dus doorgaan met zoeken. Er huisde een ontembare wil & kracht in mijn brein met de boodschap dat het recht behaald diende te worden. Ik was inmiddels toch een soort van Denktijd miljonair …ik las alles over Kafka zaken, rechten, wmo en participatie wetgeving en verdiepte mij in de sociale wetgeving. Daarnaast kocht ik de boeken van Hans Peter Roel over Toeval, de Vierde Dimensie en de Tijdsgeest.. en opeens kreeg ik onverwachts een donatie op 1 januari 2021 van een mecenaat, voor mij een teken dat ik door moest gaan met mijn missie. #vrouwelijkeondernemers en hun rechten. Rechtvaardigheid op grond van Gelijkwaardigheid of te wel Art for Change In Return project onder het pseudoniem TruusvanGogh.

Koffer 33
Er is maar een Nederlander zoals jij, zorg goed voor jezelf

In de tussentijd had ik geëxposeerd bij de gemeente Edam Volendam voor de raadsleden. Wat bleek.. Leonardo Davinci had inderdaad gelijk.. Bijna alle raadsleden wisten niet eens wat Nugger was of inhield. Leonardo had dus gelijk.. Zij die weinig denken, vergissen zich heel veel.

Florence 2018


Ondertussen bleef ik maar gasgeven zoals Max Verstappen ook altijd zegt…en ik bleef ik doorgaan met vragen stellen en bij alle keren als ik vroeg naar een juist antwoord: Waarom krijg ik geen hulp, waren ze mij niet verplicht te antwoorden!!! De Overheid gedraagt zich nu als een soort van Foute Firma.
Dit gebeurde niet tien keer… dit gebeurde wel honderde keren. Er werd dus eigenlijk een politieke misdaad gepleegd. Maar mijn hemel… hoe moest ik dit gaan aanpakken en bewijzen. Mijn bewijsstukken stapelde zich inmiddels op en legde ik “onbewust “dit ook dit straatkunstwerk van de Mona Lisa vast in Florence.

Florence 2018 Straatfotografie
Art Slippers Zonder steun komt niemand verder.

Ik belde op 27 januari 2017 na aanleiding van een krantenartikel met advocaat Ellen Pasmans. Ellen Pasman (1958) is sinds 1987 advocaat in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het bestuursrecht, arbeidsrecht, mediarecht en onrechtmatige overheidsdaad. Zij stond Willem Oltmans bij in zijn zaak tegen de Nederlandse staat. We hadden een heel prettig gesprek gehad. En haar werk en gedachtegoed spraken mij al jaren aan. Ik noem mijzelf dan ook al jaren Wilhelmina Oltmans als het gaat om vechten voor rechtvaardigheid. Dankzij haar advies stelde ik ook mijn adviesraad samen. Een onafhankelijke klein clubje menselijke mensen moeten het dus opnemen tegen de Cryptologen.

Wat is een cryptoloog

Een cryptoloog houdt zich normaal bezig met de leer van de cryptologie. Cryptologie wordt ook wel geheimschrift genoemd en heeft als doel om een boodschap te versleutelen. Hierdoor is de boodschap niet meer voor iedereen te ontcijferen, maar alleen voor degene die de juiste codering weten. ( bron: Wikipedia) maar mijn taak is door het inzetten van mijn intellectuele kapitaal deze cryptocode weten te kraken. Ik zocht dus naar iets waar nog iets aan gedaan moest worden. Een vrouwenrechten dingetje.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder …ben ik verhuisd naar Zeeland en werk ik inmiddels samen Eric Rutten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. En met Samen Recht Vinden in Zeeland dat tot stand is gekomen door de Zeeuwse Ombudsman om het mysterie achter deze “misdaad” op te lossen. Want ook bij de gemeente Middelburg herhaalde zich de cases hulpvraag bij zoeken naar “beschut werk” en waarom ook zij niets voor mij wilde te doen terwijl ze volgens de wet dit wel hadden moeten doen. Art 7 Participatiewetgeving.

Op 13 oktober 2021 is er dan ook officieel aangifte gedaan van Discriminatie omdat, de gemeenten, de verzekeraars tegenstrijdig hebben gehandeld dat in strijd is met de grondwet, gelijke Behandelingswetgeving bij het Antidiscriminatie Bureau Zeeland. De basis van mijn zaak is dus afwijzing en uitsluiting door leeftijd, beroep en geslacht en vooroordelen.

Vandaag 15 december 2021 hadden we de derde meeting met Samen Recht Vinden en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de zaken weer even te bespreken om vervolgens een triage afspraak in te plannen. Dit is gelukt ! In het nieuwe jaar gaan we dus om de tafel met de gemeente, de belastingdienst, en de verzekeraar.

Wat er misging met de kinderopvangtoeslagen is dus ook geen toeval, maar tevens een symptoom van de jarenlange verwaarlozing van de rechtsstaat. Kafka een eeuw later: hoe politiek, bestuur en de landsadvocaat de argeloze burger mangelden, en de rechter dat pas na tien jaar doorhad.

Ik hoop niet dat de rechter er aan te pas hoeft te komen omdat ik mijn eis al heb neergelegd en de betrokkenen nu met de omgekeerde bewijslast mag komen.

Conclusie: gerechtigheid geschied nog steeds zonder aanziens des persoons want afhankelijk van willekeur is geen recht. Het verwerken van gegevens mag volgens de privacywetgeving AVG geen inbreuk maken op fundamentele rechten, zoals het recht om niet gediscrimineerd te worden. De Belastingdienst werkte tevens mee met algoritmes om de persoonsgegevens te klakkeloos over te nemen en te verwerken.

“Vroeger begreep ik niet waarom ik op mijn vragen geen antwoord kreeg. Nu begrijp ik waarom ik de vragen stelde want er blijken geen juiste antwoorden gegeven “ Silvia

Liefs van mij en tot snel. Silvia alias TruusvanGogh

3 comments

  1. Wat een epistel, waanzinnig goed geformuleerd. Knap hoor.

    Outlook voor iOS downloaden ________________________________

    Like

    1. Dank je wel Ria.. zoveel jaren van onderzoek vastgelegd in een project My own Research een concept vanuit het AMC. Inderdaad is het een formeel schrijven geworden gericht aan anderen, het is didactisch van aard en zoals ik elegant geformuleerd: het is een zendbrief voor democratie 🍀

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.