Queens Gambit

0.2.8.3.1.9.6.7.5.4

“It Takes A Strong Woman To Stay By Herself In A World Where People Will Settle For Anything Just To Say They Have Something.” Alice Harmon

Ik observeer, fotografeer, leer & creëer. Ik zie het als een levenswerkstuk, binnen mijn online dagboek. Ik focus en hou vast aan mijn doel. Gelijkwaardigheid op basis van grondwet artikel 1. Eer is de juridische waarde van mij als persoon; het vereist de wettelijke erkenning van de mens als persoon. Wel plichten- geen rechten is discriminatie.

And I f*cking love her! Deze quote was goed voor mij maar ik maakte het voor jou❤️

Dat toeval niet bestaat weet ik inmiddels als heel lang. Het werd bevestigd door het boek van Hans Peter Roel ⍱ #devierdedimensie
Alles wat ons overkomt, heeft inderdaad als doel om ons te laten groeien naar een hoger bewustzijn. Dit is een andere term voor ‘helder zien’ en ‘helder weten’.

Hiaten in de wetgeving- Gelijkwaardigheid

Het groeien naar de vierde dimensie begon bij mij bij bewustwording en het geloof dat deze dimensie echt bestaat en dat het een nieuw wereld van bewustzijn opent wanneer je realiseert dat Gezondheid & Eigen Regie je grootste rijkdom zijn.
Ieder mens is een parel.

Wat als… vraag is essentieel.
Kijk eerst eens naar zijn historie, dan pas naar zijn uiterlijk en/of opleiding.

Mijn werk gaat over de mens en zijn kracht

Mijn werk is veel omvattend en divers. Sinds ik mijn kledingzaak en stylingsadviezen heb moeten wegdoen door stoflongen /Sarcoidose stortte mijn werk, mijn sociale wereld in. Daar kwam in 2019 nog eens een hartspierziekte NCCM bij, hoogstwaarschijnlijk door een fout in mijn DNA. Bad luck kunnen wel zeggen.

Schaken door te spiegelen.

Dit heeft een grote impact gehad op het ritme van mijn bestaan. Ik raakte mijn vleugels en mijn eigenwaarde kwijt. Ik raakte in een zware depressie waar veel mensen geen weet van hebben gehad omdat ik er voor de buitenwereld altijd goed en verzorgd uitzie. Ook de financiële kant hakte er flink in. Het werd een beladen traject door bureaucratie, machtsmisbruik, hiaten in de wetgeving door marktwerking, differentiatie en disruptie. Een zaak waar ik vandaag de dag nog steeds voor strijd. Ik heb brieven geschreven aan het ministerie, ik belde met het ministerie, ik stuurde de koning, de gemeenten en verzekeraars brieven.

Ik stuurde aangetekende brieven naar onze Minister President. Nooit nooit nooit kwam er een juist antwoord waar ik iets aan had terug. Toen wist ik dat ik dat het met mijn informatie goed zat. Want wie goed zit schrikt niet op.

Willen Oltmans

Mijn frustratie over mijn gedachtegoed en gevoel van de afgelopen jaren kon ik maar met weinig mensen delen. Ik las veel over Willem Oltmans. Willem was een Nederlands journalist, auteur en pamflettist. Hij werd vooral bekend om zijn moeizame relatie en jarenlange rechtsstrijd met de Nederlandse overheid. Ook ik ben net als hij de rechtsstrijd met de Overheid aangegaan.

Focus

Focus op je doel Sil.. gaf me de kracht niet op te geven.

Antidepressiva en vele bezoeken aan dr. Rossi gaven mij door toch te focussen op mijn doel, steun en kracht. Het bleek een goede zet … in de richting!

Bezig blijven

Ieder mens is ergens op zoek naar balans, rust en Gelijkwaardigheid. Ook ik wilde bezig blijven net zoals ieder ander. Maar het ene na het andere bedrijf wees me af omdat ik geen perfect profiel bleek te hebben en medische stempels had. Risico analyse sluiten mensen buiten en er geen wet is waar ik als chronisch zieke nugger onder val. De gemeente Edam Volendam kon niets voor mij doen omdat er geen beleid is voor de groep Chronisch zieke Nuggers. Maar ik gaf niet op toen ik de grondwet las.

Denktijd

Ik ging tekenen, lezen, schilderen, leerde de kunst ban het spiegelen, ging de straat op om te fotograferen, muziek teksten te luisteren & vrijwillgerswerk doen. Gewoon doorgaan bleek de sleutel.. tot de ingang naar nieuwe kansen. Na jaren van frustratie mocht ik een werk aan mijn toekomst training bij de Regenbooggroep in Amsterdam.

Speeddate

Speeddate Werk aan je Toekomst

Tijdens deze training sloten we af met een serie speeddates. Ze vroegen naar mijn droom: Ik zei: Ooit exposeren in het Rijksmuseum? Iedereen lachte me uit!! Haha dat wil ik ook wel riepen ze. Nou dan werk je daar toch gewoon aan was mijn antwoord! En toen werd het stil… en werd het gesprek in een keer anders.

Het Roer om

Sil schrijf eens een nieuw hoofdstuk maar dan met een gouden kwast. Dat was mijn gedachtegoed toen ik de Residence las. Zo maak je je wereld groter door het werk online te delen. En zo gebeurde dat ook.

Sil… alias Truusvangogh schildert nu een nieuw hoofdstuk Op Eigenkracht..!

In Zeeland werd ik weer gelukkig, omdat ik in Kwadijk aan de ketting bleef liggen. Hier in Middelburg vond ik mijn plek in het huis van de familie Geluk. Het huis omarmt als je eenmaal binnen bent. De burgemeester van de Stad, Edwin van Mijnsbergen maakte er laatst een mooi filmpje van.

Verbindende Kunst TruusvanGogh

Er is veel loos in de Participatie wetgeving en sociale Zekerheidsstelsel.

Ik las de Atlas van Nederland op het gebied van het sociale zekerheid stelsel en liet me inspireren door de tijdlijnen van differentiatie. De overgangsrechten en toevalligheden werden het deel waarin ik me vasthield. Omdat ik weet dat toeval niet bestaat.. ging ik verder met mijn plan van Aanpak. Ik ging zaaien op LinkedIn. Brieven schrijven aan de gemeente Middelburg , de Nationale Ombudsman, de Zeeuwse Ombudsman, de belastingdienst en naar Samen Recht Vinden in Zeeland…ook dit bleek geen Toeval. Afgelopen woensdag had ik een online zoom gesprek van een half uur met de Burgemeester. Weer een stapje verder en nu worden er wel stappen gezet in de juiste richting…. Gelijke rechten op basis van de grondwet art. 1.

Ik kijk altijd naar een patroon dat verbindt en niet naar een weg die scheidt. Daarom wonen we nu ook in een huis met historische waarde en waar alles samen komt. Een monumentaal familiehuis / gasten huis en galerie van een oude ziel. Een huis waar je geluk kunt strelen als je er oog voor hebt.

Hoe ver je gaat heeft met afstand niets te maken, hoogstens met de tijd. #blof

Het huis wat ik deelde via zoom met Barbara Bulten, een geweldige vrouw die direct oog had voor mijn handbeschilderde tafel in de Tuinkamer. Daarna werd mijn kunst opgepikt door Natasja, de moderator van Pakhuis de Zwijger.

Droom die uitkomt

Volgende week wordt mijn kunst opgehaald door Pakhuis de Zwijger en ga ik er een lezing bij geven. Dit voormalige pakhuis is nu een culturele ontmoetingsplaats met een galerie en multimediastudio’s.

Samen met Joline en Julia, de programmamakers werken we aan de juiste setting. Best spannend allemaal. De titel van mijn lezing is Wat als? Het gaat over spiegelen door rauwe ervaringen in de ontwikkelkansen van een kind te delen, een kind een die net even anders is. Maar ook gewoon wil zijn net als ieder ander en haar droom wil laten uitkomen…. Kinder IC Verpleegkundige. Ons verhaal is de inzet voor een Aanpak met Andere Ogen.

Nou dat was het weer boor vandaag… fijne zondag waar je ook gaat of bent.

Liefs Silvia alias TruusvanGogh

2 gedachten over “Queens Gambit

Reacties zijn gesloten.