Ken je mij, Wie ken je dan..? Ik ben een SpiegelReflex Goeroe!

Gisteren heb ik op Uitnodiging van ” Thee Koningin” Annemarie van der Bunt van SUEZ THEE een presentatie gegeven over mijzelf in OPEN COFFEE HEEL EUROPA. 

Annemarie is een geweldige Thee Sommelier. Ze geeft workshops en lezingen over verschillende theesoorten en heeft gaandeweg al een heel netwerk aan klanten & goodwill in Nederland opgebouwd. Alle theeën die Suez Thee verkoopt bevatten geen kunstmatige toevoegingen en doen iets met je!  En wanneer je aan Annemarie vraagt of ze een pakket t.w.v bijvoorbeeld 50,00 wil samenstellen en meteen wil opsturen naar een relatie van mij dan regelt ze gewoon alles….! De ontvangers hebben het er dan nog steeds over. Ook voor Annemarie staat persoonlijke aandacht, creativiteit & gezond bezig zijn met lichaam en geest voorop! It’s always Suez Tea Time!

Schermafbeelding 2017-05-18 om 15.19.39.png

It’s always Suez Teatime!

Mijn Missie Statement is duurzaam maatschappelijk & betrokken en wil mensen op basis van inspirerende foto’s samen met wat info anders naar zichzelf laten kijken.

Het leven loopt zoals het loopt en gewoon doen is het begin van alles. Richt je wereld in naar je eigen omstandigheden. Alles wat ik persoonlijk doe en meemaak…leg ik mijn focus op. Het gaat tenslotte allemaal om en over Prikkels & Beleving. Wat doet het met mij en met anderen.  Ik, als Autodidact heb ruimte nodig om te kunnen ontwikkelen en die zie en vindt ik op straat. Overal waar ik naar toe ga reist mijn camera met me mee en leg de momenten vast. Veel mensen die ik tijdens mijn studie aan de Fotoacademie heb leren kennen richten zich op mensen of maken een serie foto’s maar ik …ik ben een echte straatfotograaf ik richt me op wie of wat mijn aandacht trekt.

Creatieve vrijheid zorgt voor ontwikkeling

Mijn geest en gezondheid hebben ruimte nodig om als straatfotograaf en creatief levenskunstenaar in leven te blijven…anders stik ik.  Ik heb al meer dan 50 duizend foto’s geschoten en achter elke foto zit wel een bijzonder verhaal. Sommige mensen vragen of er een beste foto bij zit en dan zeg ik ja. Deze zwart wit foto van mijn dochter waar onzekerheid over leven en dood elkaar in een fractie van een seconde raken.

IMG_1547DSC01746

Ik denk dat mijn belangrijkste eigenschap levenscompassie is, waar gedreven en bevlogenheid een redding zijn geweest. Mijzelf en anderen continu scherp houden zijn voor mij belangrijke competenties geworden en observeren de kracht!

What you see is what you get!

Mijn werkwijze is: mijn gevoel & gewoon doen. Ik heb nog nooit in mijn leven met een plan gewerkt. Mijn houvast is mijn kennis, eigenwaarde en vertrouwen. Die zijn op waarheden gebaseerd. Mijn Rijkdom ( het is maar hoe je kijkt) is dan ook opgebouwd op eigen kracht en geloof in mezelf! Geloof is volgens mij het gedachtegoed van je geweten… niet meer en niets minder! Het is maar hoe je kijkt!

Voordat ik aan de Fotoacademie mocht studeren was ik een tijd lang zoekende nadat ik mijn werk niet meer kon doen en raakte er regelmatig door van slag. Ik wilde iets doen maar wat! Maar toen ik de basis over de camera beter leerde kennen wilde ik alleen nog maar buiten zijn …mooie mensen en dingen leren kennen…alles vast leggen en zoveel mogelijk reizen. Het liefst naar een eiland omdat dit mijn hart heeft gestolen en beter is voor mijn gezondheid. Door het oog van mijn camera neem ik vaak een kijkje in andermans leven. Ik ben eerlijk gezegd eigenlijk een SPIEGEL REFLEX GOEROE.

Mijn werkwijze is observeren en kilometers maken…zowel offline als offline en zorgen dat mijn hoofd leeg is zodat ik nieuwe prikkels en belevingen op een bijzondere manier kan vastleggen.  Ik kan mensen en dingen in hun kracht zetten door een reflex. Ik werk het liefste met een SONY HIBRIDE CIBERSHOT  HX 300 met 50 x Optimal zoom met een Carl Zeiss lens. 2.8 – 6,3 /4,3 – 215. Deze camera bied voor mij veel voordelen.

Ik leef elke dag alsof het mijn laatste dag is!

Ik kan van elke dag genieten als ik tijdens het fotograferen de volgels hoor zingen en weer een blog mag gaan schrijven en mijn foto’s online weer kan gaan inzetten. Ik ben altijd op zoek naar mensen en verbindend bezig te zijn…maar dan wel met gepaste afstand.

Ik ontmoet dan ook veel mooie mensen en krijg inspiratie van ondernemende mensen die alles op eigen kracht… vanuit de uitdaging & overtuiging alles doen, lekker eigenzinnig zijn, en zich kunnen openstellen voor persoonlijke aandacht. Persoonlijke aandacht maakt gewoon alles mooier. Ik ben fan van Patricia Steur. Haar heb ik persoonlijk mogen ontmoeten tijdens een workshop in het Museum Hilversum en bewonder haar enorm. Ze is bescheiden gedreven met een missie net zo als die van Jimmy Nelson. BEFORE WE PASS AWAY!

Vanuit deze inspiratie bronnen is mijn gedachtegoed focus… DOE IETS! ontstaan. Je bent namelijk wat je doet. Mijn stijl van fotograferen speelt zich meestal buiten af op de dag. Ik hou niet van duisternis fotografie. Het vak van straatfotograaf lijkt eenzaam maar ik noem het een geweldig solitair bestaan. It’s a way of live geworden. Ik blijf graag met mensen in contact door interacties….dit maakt het leven voor beiden veel leuker. Het is maar hoe je kijkt!

Mijn missie is een Doe Iets..! Gedachtegoed Collectief….!Mensen die duurzaam voor zichzelf zorgen. Het heeft een duidelijke boodschap die iedereen op een eigen manier en stijl kan invullen. Als je mensen laat zien wat je doet…geloven ze je pas!DSC08843DSC08898DSC08847

13444280_1103398436367890_307721474_n

Ik zie ik zie wat jij niet ziet!

 

Ben jij klaar voor een volgende stap in ontwikkeling? Geduld en volharding zorgen voor een lange adem.

 

 

Geef je leven een inhoud Doe iets!

“De honger voor een uitdaging moet groter zijn dan de angst om iets niet te doen” 

 

With Love Silvia